Bár a túraautó-vb (WTCC) katari idényzárója óta lassan egy hónap eltelt, Michelisz Norbert a mai napig végtelen szomorúsággal gondol vissza az ott történtekre. A magyar versenyzőt a helyzet igazságtalansága zavarja leginkább.

 

Michelisz Norbert kiemelkedő 2016-os szezonja után csak úgy záporoznak a díjak a magyar pilótára, hiszen előbb a mértékadó Autósport és Formula Magazin, majd a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) is az év legjobb hazai versenyzőjének választotta.

A Honda gyári pilótája azonban hiába értékeli nagyra a különböző elismeréseket, a mai napig nem tudta megemészteni, hogy egy rajta kívülálló esemény miatt maradt le hajszállal a WTCC összetettbeli dobogójáról. Mint ismert, a katari szezonzáró utolsó méterein Yvan Muller szándékosan engedte maga elé Tiago Monteirót, ezzel a portugálé lett a harmadik hely, és őt hívták meg a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) bécsi gálaeseményére is. Michelisz egy hónappal a történtek után is ugyanolyan szomorú, mint Katarban:

„Lehet, hogy csak azért, mert ez az emlék a legfrissebb, ám még hetekkel az évadzáró után is eszembe jut néha, ami az utolsó kanyarokban történt. És még mindig rosszabb lesz a kedvem tőle. A legjobban az eset igazságtalansága bántott. Mindent beleadtam, a dolgomat egy rendkívül kellemetlen váltóhiba is nehezítette, de megküzdöttem vele. És úgy éreztem, megküzdöttem a világbajnoki harmadik helyért is, ami végül rajtam és az autómon kívülálló okok miatt veszett el.”

Ennek ellenére a magyar versenyző így is a 2016-os szezont tartja pályafutása legjobb idényének, melyből igyekszik a pozitívumokra építeni a jövőben:

„Ez az év azért is jelentett előrelépést, mert végre teljesen biztos lehetettem abban, hogy pontosan ugyanolyan feltételek voltak adva nekem is, mint Monteirónak és Rob Huffnak. Reálisan mérhettem magam hozzájuk, és az önbizalmamnak is jót tett, hogy azt láttam, nem vagyok lemaradva egy korábbi világbajnoktól sem. 2017-ben ezt a szakmai és érzelmi pluszt is felhasználom majd pályafutásom remélhetőleg látványosan legjobb évéhez!”