Hétfő este kiderült, hogy Tiago Monteiro a WTCC japán hétvégéjét is kénytelen kihagyni, így Michelisz Norbert legfőbb bajnoki ellenfele távollétében újabb hatalmas lépést tehet a vb-cím felé.

 

Michelisz Norbert már a WTCC kínai fordulóján másfél pontra csökkentette hátrányát Tiago Monteiróhoz képest, és a hétvégén óriási esélye lesz meg is lépni bajnoki rivális csapattársától.

A szeptember elején súlyos tesztbalesetet szenvedett portugál ugyanis a tervekkel ellentétben a bajnokság motegi hétvégéjére sem épül fel, vagyis újabb két versenyt kénytelen az otthonából végignézni.

Michelisznek ugyanakkor így sem lesz könnyű dolga, hiszen az új bajnoki éllovas, a magyar versenyző előtt két ponttal vezető Thed Björk is megpróbálja majd kihozni a maximumot a nem várt lehetőségből, ráadásul a Hondák megint 80 kiló pluszsúlyt cipelnek majd magukkal.

Michelisznek azonban így is mindent meg kell tennie, ez ugyanis újabb óriási lehetőség, hogy közelebb kerüljön fő céljához, a világbajnoki címhez. Monteiro eközben mély csalódottságának adott hangot közleményében:

„Ez pályafutásom egyik legkiábrándítóbb pillanata. Csapatként nagyon keményen dolgoztunk, hogy olyan helyzetbe kerüljünk, ahonnan megnyerhetem a bajnokságot, és nagyon nehéz látni, hogy mindez most kezd kicsúszni a kezeim közül.”

„A legfrusztrálóbb az egészben, hogy a rehabilitációm alapvetően jól halad, egyszerűen az idő van ellenem. Ennek ellenére mindez csak arra motivál, hogy még erősebben térjek vissza, amikor eljön az ideje. Köszönöm a rengeteg támogatást ebben a nehéz időszakban.”