Hiába készült annyira hazai versenyére, Michelisz Norbert a múlt hétvégén újabb nagyon peches hétvégét zárt a Hungaroringen, így lemaradása már 61 pont a bajnoki éllovas Tiago Monteiróval szemben. A magyar versenyző azonban nem adja fel.

 

Miután Monzában Mehdi Bennani, a Hungaroringen Thed Björk felelőtlen manővere foszlatta szerte Michelisz Norbert álmait, ami nemcsak az elszalasztott dobogós helyezések, hanem a bajnoki tabella szempontjából is nagyon fájó.

A magyar versenyző 2017-es idénye rendkívül balszerencsésen indult, mert a koccanások során mindig ő húzta a rövidebbet, ezért mostantól minden futamhétvégéből ki kell hoznia a maximumot. Michelisz tudja, nem lesz könnyű, ám készen áll a kihívásra:

„Mostantól futamról futamra élek, csak az számít, hogy az előttem álló kihívásból kihozzam a maximumot, és közben nem nézegetem majd a bajnoki tabellát. A 61 pont hátránynak bénító ereje van, a még hátralévő 14 futam viszont lehetőségeket tartogat. Az előbbit el kell felejtenem, az utóbbiakat meg kell ragadnom. Ha sikerül, bármi lesz a szezon végén az állás, nem kell majd a sisak mögé rejtenem az érzéseimet!”

Michelisz egyébként nem szereti a külső körülményekre fogni az esetleges gyengébb eredményeket, ám Bennani, majd Björk büntetése is azt erősíti meg, hogy mindkét kritikus helyzetben riválisai hibáztak. A magyar versenyző többször átpörgette az agyában a történteket, de utólag sem tudja, miként tudta volna megakadályozni a bajt:

„Sokat gondolkodtam azon, hogy mit csinálok másként, mint tavaly, ugyanis nem hiszek a szerencsében, balszerencsében. Mindig is abban hittem, hogy apró döntések sorozata vezet valakinek a kedvező vagy kedvezőtlen helyzetéhez. De akármennyire is próbálom megtalálni a hibát, a monzai Bennani- és a hungaroringi Björk-féle esetnél is tízből tízszer ugyanígy csinálnék mindent, ahogy eredetileg tettem.”