Balszerencsés hétvégéi sem szegték Michelisz Norbert kedvét, aki az összetett harmadik helyértől várja a WTCR folytatását. A magyar versenyzőnek jó érzései vannak a szezon végével kapcsolatban, így bajnoki címmel zárna.

 

Hullámhegyek és hullámvölgyek követték egymást Michelisz Norbert eddigi WTCR-szezonjában, a magyar versenyzőnek viszont így is minden esélye megvan a bajnoki címre, és ezt nem is akarja veszni hagyni.

A Hyundai pilótája a legutóbbi, szlovákiai versenyen megszerezte első futamgyőzelmét is, melynek köszönhetően az összetett harmadik helyére lépett elő, így 26 pontos hátrányból várja a folytatást az éllovas Gabriele Tarquinihez képest.

A hátralevő négy fordulón még rengeteg pontot lehet szerezni, és ez Micheliszt is motiválja:

„Remélem, hogy ünneplünk! Rengeteg energiát tankoltam fel a nyári szünetben, és most nagyon jó érzéseim vannak a szezon második felével kapcsolatban, úgyhogy bízom a bajnoki címben. Bármilyen év végi eredmény, ami nem a bajnoki cím, nekem csalódás lenne.”

A sorozatot érő szurkolói kritikák ellenére egyébként Michelisz a WTCR-ről is jó véleménnyel van, amelynek igyekszik a pozitívumaira koncentrálni:

„Kifejezetten örülök a világkupa létrejöttének, mert nemcsak népesebb, hanem sokszínűbb és erősebb is lett a bajnokság a tavalyi WTCC-hez képest. A mostani WTCR jelenti szakmailag a legnagyobb kihívást az összes eddigi sorozat közül, amiben valaha indultam.”

A WTCR élmezőnyének állása 4 fordulóval a vége előtt: 1. Tarquini 202 pont, 2. Muller 199, 3. Michelisz 176, 4. Ehrlacher 171, 5. Vernay 166, 6. Björk 164, 7. Oriola 154, 8. Guerrieri 134, 9. Huff 130, 10. Comte 109