A WTCC 2016-os bajnoki címét José María López már matematikailag is bebiztosította, az utolsó versenyhétvége előtt viszont a mögötte levő pozíciók még kiadók. A második helyre még Michelisz Norbertnek is van esélye, igaz, saját bevallása szerint is csupán 1 százalék.

 

Jövő hétvégén rendezik a túraautó-vb (WTCC) idei utolsó versenyeit, és bár a legfontosabb kérdések már eldőltek, sok versenyzőnek így is nagy lesz a tét Katarban.

Közéjük tartozik Michelisz Norbert is, aki jelenleg 190 ponttal áll az összetett negyedik helyén, és matematikailag még arra is van esélye, hogy a második pozícióba felkapaszkodjon. A bajnok José María López mögött Yvan Muller áll, 45 pontos előnye Michelisszel szemben viszont már-már behozhatatlannak tűnik, ezért a magyar versenyző is reálisan látja esélyeit.

„Mivel egy versenyhétvége alatt összesen 55 pont gyűjthető, elméleti esély még van a vb-második helyre is, gyakorlati viszont minimális – ismerte el a Honda versenyzője saját blogján. –  Egyértelműen pályafutásom legjobb WTCC-s hétvégéjét kellene produkálnom Muller megelőzéséhez. Két dobogós helyezésre, ebből egy futamgyőzelemre, plusz pole pozíció körüli időmérős eredményre lenne szükség ehhez a részemről.”

A magyar pilóta erre a forgatókönyvre 1 százalék esélyt adott, a harmadik hely megszerzésére viszont már 25-öt, márpedig első hondás évében az összetettbeli bronz is fantasztikus eredmény lenne: „Ehhez a csapattársamat, a 14 ponttal előttem álló Tiago Monteirót kellene megelőznöm. Úgy érzem, ebben a kérdésben a saját kezemben van a sorsom, mert képesnek tartom magam arra, hogy jó teljesítményt nyújtva mindkét futamon elé kerüljek Katarban.” 

Michelisz ugyanakkor reálisan látja a helyzetét, és a legnagyobb esélyét annak látja, hogy Monteiro mögött a negyedik helyen végez az összetettben, ám azt is leszögezte, mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne így történjen.