Felemás szezont zárt a legendás Michael Schumacher fia, Mick az európai Forma-3-ban, ahol első évében az összetett 12. helyén zárt. Noha egyszer dobogóra állt, főnöke szerint még sokat kell tanulnia.

 

Felfokozott várakozás előzte meg Mick Schumacher első idényét az európai Forma-3-ban, ugyanis ez az a sorozat, ahol az igazán kiemelkedő tehetségek akár közvetlenül is eljuthatnak Forma-1-ig.

A jelenlegi mezőnyből Max Verstappennek és Kimi Räikkönennek is sikerült ez az ugrás, ezért sokan titkon abban bíztak, hogy a legendás Michael Schumacher fiában is akkora tehetség szunnyad, amelynek segítségével villámléptekkel haladhat előre a csúcskategóriáig.

Nekik azonban csalódniuk kellett, a 18 éves újonc ugyanis egy-két kiugró eredménytől eltekintve átlagos teljesítményt nyújtott első évében, így az idény végén be kellett érnie az összetett 12. helyével. A végeredmény azért is kiábrándító, mert az amúgy konstruktőri bajnokságot nyerő Prema Powerteamben mindhárom csapattársa előtte végzett.

Pedig a kis Schumi már az idény második fordulóján, Monzában dobogóra állhatott, ezután viszont már csak a hatodik hely volt a legjobb eredménye. Csapatfőnöke, René Rosin elmondta, Micknek még sokat kell tanulnia, ám kitartó munkával nagyot léphet előre:

„A szezonjában egyaránt voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, de ez az év a tanulásról szólt. Olykor sikerült megvillantania kivételes képességeit – különösen a versenyek során – , az időmérőkön viszont jobb tempót kell mutatnia. Persze többször is benne voltak a jobb eredmények, de olykor peches is volt.”

„Viszont még egyszer mondom, ez még csak tanulóév volt számára, szóval senki sem csalódott. Épp ellenkezőleg, én elégedett vagyok. A pozitívumokat kell magával vinnie az új szezonba, ebből pedig rengeteg volt, és erre az alapra kell építkeznie. Ugyanígy kell folytatni, semmin nem kell változtatni.”