Remekül sikerült Keszthelyi Viven hazai hétvégéje az Audi R8 LMS Cupban, a 17 éves magyar lány ugyanis a vasárnapi versenyen a dobogó második fokán ünnepelhetett. Jöhet a jól megérdemelt nyári szünet.

 

A német Audi Sport tehetséggondozó akadémiáján immár harmadik éve pallérozódó magyar pilótán a szombati első időmérőn a technika, illetve a folyamatosan váltakozó esős időjárás is kifogott, ezért a hatodik helyről vághatott csak neki a nyitófutamnak.

A verseny során folyamatosan a dobogósokéhoz hasonlóan jó időket autózott, és a körülményeket figyelembe véve bravúrosnak számító negyedik helyet szerezte meg. Ez is megmutatta, hogy mennyire fontos a jó rajtpozíció egy olyan sorozatban, mint az újonnan indult Audi R8 LMS Cup, ahol ellenőrzötten egyforma autókkal állnak rajthoz a pilóták.

A vasárnapi időmérőre aztán sikerült a szombati problémákat kiküszöbölni, így extra motivációval érkezett Keszthelyi Vivien, s a kvalifikáción egyedül már csak az összetett pontversenyt vezető Kris Heidorn tudta megelőzni. A futamon a 17 éves magyar pilóta jól kapta el a rajtot, s bár mögötte többen is próbálkoztak, sikerrel verte vissza ezeket a támadásokat, folyamatosan növelve előnyét az őt üldözőkkel szemben.

A fél óra plusz egy körre tervezett futam során Keszthelyi Vivien hiba nélkül vezetett, s közel 8 másodperc volt az előnye az őt követő lengyel Paziewskivel szemben, amikor a táv kétharmadánál, 10 perccel a tervezett leintés előtt váratlanul előtt eleredt az eső a Hungaroring fölött. A piros zászlóval véget vetettek a versenynek.

„Egy versenyzőnek mindig sokat ad a hazai közönség támogatása, egy ilyen szép eredmény birtokában pedig még jobb kedvvel megyek nyári szünetre. Most egy kis pihenő következik, azt követően viszont megkezdem a felkészülést a szezon második felére."

"Ez az első évem hátsókerék-meghajtású sorozatban, rengeteg tapasztalatot kell még szereznem, de úgy érzem, egyre nagyobb az összhang az autó és köztem, és bízom benne, hogy a jövőben is hasonlóan szép eredményeket érünk majd el közösen.”