Hétvégi sachsenringi diadalával Marc Marquez tovább növelte bajnoki előnyét a MotoGP-ben, és a spanyol beismerte, az előzmények fényében nagyobb ellenállásra számított a ducatis riválisoktól.

 

Egy ideig biztatóan alakult a Ducatinak a hétvégi Német Nagydíj, Jorge Lorenzo ugyanis nem sokkal az indulás után átvette a vezetést az élről rajtoló Marc Marqueztől. A címvédő ekkor felkészült rá, hogy óriási csatát kell vívnia a győzelemért, ellenfele tempója azonban a 12. körtől romlani kezdett.

Marquez meg is előzte Lorenzót, aki végül csak a hatodik helyen végzett, miközben a Ducati többi versenyzője sem jelentett valós veszélyt a későbbi győztesre. A hondás éllovas elismerte, nagyobb küzdelemre számított.

„Láttam, hogy Lorenzo nagyon megnyomja az elejét, utána viszont hirtelen visszaesett. Azt mondtam magamban, itt az idő az előzésre. A Ducati versenyzőit általában nagyon nehéz megelőzni, de most sikerült, és onnantól próbáltam minél nagyobb tempót diktálni.”

„Dovizioso versenytempója az edzéseken nagyon jónak tűnt, de aztán ő is lelassult a futamon, és nem tudott előretörni.”

Lorenzo is szomorúan vette tudomásul, hogy miután sokáig az élen haladt, be kellett érnie a hatodik hellyel, de legalább az vigasztalja valamelyest, hogy tudja, miben rejlett a hirtelen sebességcsökkenés.

„Az volt a baj, hogy már csak a közepes keverékű gumit tudtuk feltenni hátulra. Az indulástól kezdve próbáltam nagyon finoman adagolni a gázt, de a verseny második felében így is képtelenség volt rendesen kigyorsítani. A motor hátulja rázkódott, és semmi tapadás nem volt. Ez volt a fő probléma.”

A Moto GP állása 9 verseny után: 1. Marquez 165 pont, 2. Rossi 119, 3. Vinales 109, 4. Zarco 88, 5. Dovizioso 88, 6. Lorenzo 65