Pénteken és szombaton a Hungaroringen tesztel az európai F3 mezőnye, így Michael Schumacher fia, Mick is. A 18 éves versenyzőre pályafutása eddigi legfontosabb idénye vár, hiszen ebből a kategóriából akár közvetlenül is el lehet jutni az F1-be.

 

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher rajongói közül már az elmúlt években is rengetegen kezdték követni a legendás pilóta fia, Mick pályafutását, és a magyar szurkolók most hazánkban üdvözölhetik a 18 éves versenyzőpalántát.

Miután ugyanis tavaly több nagyszerű futamgyőzelmének köszönhetően az olasz és a német F4-ben is az összetett második helyén végzett, idén szintet lépett, és a rangos európai F3-ban versenyez tovább, amelyben pénteken és szombaton a Hungaroringen tartják az év első tesztjét. A kis Schumi minden idegszálával arra koncentrál, hogy a lehető leghamarabb felvegye a ritmust, hiszen aki ebben a sorozatban jól teljesít, annak tényleg karnyújtásnyi közelségbe kerülhet az F1.

Az elmúlt két évtizedben Jenson Button, Kimi Räikkönen, Max Verstappen és Lance Stroll közvetlenül onnan került be a világbajnoki sorozatba, de rajtuk kívül számos olyan versenyző van a mezőnyben, akik szintén büszkélkedhetnek F3-as sikerekkel vagy bajnoki címmel. Az F1 új sportszakmai irányítója, a Schumacher-családdal remek viszonyt ápoló Ross Brawn azonban figyelmeztetett, fantasztikusan csengő neve miatt Micknek nagyon nehéz dolga lesz a későbbiekben:

„A rá váró kihívás óriási a Schumacher név miatt. Nagyszerű srác, akire Michael és Corinna egyaránt büszke lehet – kiegyensúlyozott és jól nevelt. Családneve miatt azonban Micknek nagyon nehéz hátizsákot kell magával cipelnie, igaz eddig az a benyomásom, hogy ezzel remekül megbirkózott. Intelligens srác, aki tudja, milyen célokat szeretne elérni.”