A Citroen hamar megelégelte Kris Meeke ütközéseit, ezért idény közben megvált versenyzőjétől. A lehetséges helyettesek között azonnal felvetődött Sébastien Loeb neve, a francia azonban nem akar állandó elfoglaltságot a WRC-ben.

 

Sébastien Loeb idén már két versenyen is elindult a rali-vb-n (WRC), és a tervek szerint a Katalán rali mezőnyében is ott lesz, ennél több szereplést viszont nem vállal. Noha Kris Meeke helye megüresedett a Citroennél, a ralilegenda nem akarja pótolni.

"Jelenleg a ralikrossz-vb-re koncentrálok, és nem akarok egyszerre két bajnokságban szerepelni. Egyszerűen nincs meg hozzá a kellő motivációm. Az én helyzetemen semmit nem változtat az, hogy Meeke már nem vezeti a Citroent. Nem akarok több versenyt belezsúfolni a naptáramba, nagyobb nyugalomra van szükségem."

"Már a ralikrossz-vb-n is két hetente versenyem van, ehhez jönnek még a tesztek és a promóciós kötelezettségek. Szóval a helyzetem nem változik, az előzetes terveknek megfelelően részt veszek a Katalán ralin, és ennyi."

Loeb annyit elárult, hogy a Citroen tesztprogramjába besegíthet ugyan, de még ezzel kapcsolatban sem tud konkrétumokról beszámolni. Jelenleg fontosabbnak tartja, hogy 2019-ben ismét a ralikrossz-vb mezőnyének tagja legyen.

A Citroen egyelőre nem döntött, kit ültet Meeke helyére, Loeb szolgálatairól mindenesetre a Katalán rali kivételével biztosan lemondhat.