Egy lépéssel közelebb került Sébastien Loeb ahhoz, hogy visszatérjen a WRC-be, a napokban ugyanis sikeres murvás tesztet bonyolított le a Citroennel. Bár a francia klasszis még nem döntött jövőjéről, rajongói bizakodhatnak.

 

Legutóbb a 2015-ös Monte-Carlo Ralin szurkolhattak a ralirajongók a WRC-ben Sébastien Loebnek, aki akkor beugróként vett részt a legendás versenyen.

A francia klasszis azóta jórészt terepralis karrierjét egyengeti, idén viszont újra elkezdett kacsingatni a WRC felé. Júliusban aszfalton már tesztelte az idei Citroen C3 WRC-t, szerdán pedig azt is kipróbálta, mit tud az autó murván. Loeb elégedetten értékelt a száguldás után:

„Nem tudom pontosan, mennyi kilométert tettem meg, de sokat vezettem, és jól éreztem magam a volán mögött. Kellemes volt felfedezni az autót a murvás szakaszokon, már csak azért is, mert majd’ öt éve nem vezettem ilyen felületű úton.”

„A legnagyobb kérdés az volt, képes leszek-e újra jó teljesítményt nyújtani. Az első élmény meglepően jó volt, kényelmesen éreztem magam a volán mögött, minden rendben ment. Viszont nincs referenciám, ezért nem tudhatom, hogy a többiekhez képest, milyen volt.”

Amikor konkrétan rákérdeztek az esetleges visszatérésre, Loeb csak annyit mondott, hogy még nem döntött ez ügyben, annak viszont örül, hogy jól sikerült a murvás teszt.

A francia a következő napokban is volán mögé ül, és a tesztek fényében kristályosodhat ki jövője.