Közszeméremsértésért letartóztatták az amerikai Le Mans Series rekordgyőztesét, Lucas Luhrt, miután, magáról megfeledkezve részegen könnyített magán egy versenypálya melletti benzinkút parkolójában.

 

Túlságosan is jól sikerült a többek között az amerikai Le Mans Seriest felügyelő motorsportszervezet, az IMSA hétfői évadzáró bulija, ahonnan a BMW gyári versenyzőjének, Lucas Luhrnak nem sikerült hazajutnia…

A sorozat német rekordgyőztese ugyanis finoman szólva felöntött a garatra, és jó ötletnek tartotta, hogy a Road Atlanta versenypálya melletti Hotel Chateau Elanban tartott rendezvény után egy közeli benzinkút parkolójában könnyítsen magán. A kivilágított helyszínen persze rögtön nagy feltűnést keltett a magáról megfeledkező férfi, akire azonnal ki is hívták a rendőrséget.

„Hajnali két óra körül kaptunk egy bejelentést egy férfiről, aki a benzinkút melletti parkolóban vizelt – idézték a helyi sheriffet, Carissa McFaddint egy rendőrségi közleményében. – A kiküldött rendőr igazoltatta a férfit, aki Lucas Luhr volt. Miközben a kollégánkkal beszélt, a férfi alig állt a lábán, és elképesztő alkoholszagot árasztott.”

Az igazoltatás során a német versenyzősztár azt mondta, csupán öt-hat sört ivott meg, de azt valóban elismerte, hogy a benzinkút melletti parkolóban vizelt, és még a nyomokat is megmutatta a rendőrnek. Luhrt közszeméremsértés miatt tartóztatták le, és a teljes éjszakát fogdában kellett töltenie. A rendőrség közleménye szerint a versenyző 600 dolláros óvadék ellenében kedd délelőtt távozott.