Mick Schumacher hiába állt harcban az utolsó versenyhétvégéig német Formula-4 bajnoki trófeájáért, a hockenheimi finálé nem úgy alakult, ahogy szerette volna, ám az összetettbeli második helyet így is megszerezte.

 

Nagy érdeklődés övezte a német Formula-4 hockenheimi szezonzáróját, és kár lenne tagadni, hogy a felfokozott várakozást csak táplálták Mick Schumacher bajnoki esélyei.

A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia pályafutása során most először szállhatott harcba egy formulasorozat legnagyobb díjáért, a hockenheimi helyszín pedig csak még különlegesebbé tette az alkalmat. Erre a pályára ugyanis édesapja anno minden évben százezres létszámú közönséget csalt ki, és miután ő négyszer nyert itt Formula-1-es nagydíjat, most Mick biztosíthatta volna be a német Formula-4 bajnoki címét. Persze ehhez az kellett volna, hogy legfőbb riválisa, a húszéves Joey Mawson peches hétvégét teljesítsen, ez azonban nem így történt.

Miután az ausztrál versenyző már az első versenyt megnyerte, behozhatatlan előnyre tett szert az összetettben, így a kis Schuminak onnantól csak az lehetett a célja, hogy szép eredményekkel búcsúzzon a szezontól. Ez márpedig sikerült is neki, mert a vasárnapi, harmadik versenyt megnyerte, és így azért már a bajnoki ezüst is szebben csillogott. A szezonzáró után nem is tűnt elkeseredettnek. „Gratulálok Joeynak a cím elhódításához, de a harcunk hamarosan tovább folytatódik – mondta széles mosollyal az arcán. – Ebben a sorozatban az összetettbeli második helyezett is kap egy trófeát, szóval elégedett vagyok. A csapattal együtt meg is ünnepeltük ezt.”

A Prema Powerteamnek ráadásul duplán volt oka az örömre, mert többek között Schumacher kiemelkedő eredményeinek köszönhetően ők nyerték meg a csapatbajnokságot. A 17 éves pilótának ugyanakkor ezzel még nem ért véget a versenyszezon, hiszen október 30-án vár még rá az olasz Formula-4 fináléja, melynek szintén a bajnoki cím egyik esélyeseként vág neki. Vajon édesapja „második otthonából”, Monzából már a legnagyobb trófeával tér haza?