Továbbra is van rá esély, hogy az F1-es Williams tesztpilótája, Robert Kubica a WEC-ben versenyezzen a következő szezonban, a lengyel pilóta ugyanis hamarosan újra tesztelheti a Manor LMP1-es autóját. Ha összejön a szerződés, Fernando Alonsóval is összecsap.

 

Robert Kubica tavaly nyár óta keményen dolgozott azon, hogy sérült jobb karja ellenére is visszaküzdje magát az F1-es mezőnybe, ám végül csak a Williams tesztpilótai pozíciójáig jutott.

Noha a lengyel nem adta fel, hogy jövőre élesben is megmérethesse magát, addig is igyekszik más lehetőségek után nézni, az egyik pedig ezek közül a WEC.

Korábban már lehetőséget kapott a Manortól, hogy tesztelje a csapat LMP1-es autóját, ám akkor motorhiba miatt mindössze két kört tudott megtenni.

Brit lapértesülések szerint a versenyző hamarosan újabb lehetőséget kap, hogy bizonyítsa rátermettségét, és beismerte, szívesen indulna a WEC aktuális szezonjában.

„Zsúfolt szezon vár rám, mert mindenképp szeretnék egy jó LMP1-es projektben szerepet vállalni, amelynek köszönhetően sok versenykilométert megtehetek. Először viszont vezetnem kell az autót, aztán majd meglátjuk. Míg nem ültem volán mögé, nem dönthetek."

"De a szereplés attól is függ, bele tudom-e passzírozni a zsúfolt naptáramba. Van néhány tényező, melyeknek össze kell állniuk, nem csupán arról van szó, hogy igen vagy nem. Ennél szokás szerint bonyolultabb a helyzet.”