Remek hétvégét zárt Zandvoortban az Audi TT Cup egyetlen magyar versenyzője, Keszthelyi Vivien, aki mindkét versenyén pontot szerzett, ráadásul Giedo van der Gardét is látványos csatában utasította maga mögé.

 

Eddigi legjobb hétvégéjén van túl Keszthelyi Vivien, az Audi tehetséggondozó akadémiájának magyar versenyzője az Audi TT Cupban, ugyanis Zandvoortban mindkét futamon sikerült pontot szereznie.

A 16 éves versenyzőlány peches időmérőt futott, mert társainál csak később tudott kigurulni a pályára, ráadásul legjobb körét piros zászló miatt félbe kellett szakítania, ám ez sem szegte kedvét az első futamon.

A 13. helyről indulva nagy csatát vívott a nem is olyan rég még a Forma-1-ben versenyző Giedo van der Gardéval, aki hazai futamain meghívott vendégként szerepelt a mezőnyben. Keszthelyit azonban nem ijesztette meg a nagy név, ugyanolyan elánnal lendült támadásba, mint bárki más ellen, és próbálkozásait siker koronázta. Az előzés után ráadásul sikerült vissza is vernie a holland támadásait, így a magyar lány a 11. helyen végzett.

Keszthelyi Vivien ezután már feldobva készült a második versenyre is, amelyen a 15. helyről indulva tizenkettedikként intette le a kockás zászló, így összesen 16 ponttal zárta a hétvégét. Teljesítménye után az Audi Sport Racing Academy vezetői külön gratuláltak teljesítményéhez, amely a legjobb volt idén.

Az Audi TT Cup következő fordulóját szeptember 8 é 10 között rendezik a Nürburgringen.