Majdnem tragédiába torkollt a német F4 hétvégi fordulója, amikor egy piros zászlós szakasz során az egyik versenyző kis híján belerohant a pályára hajtó beavatkozó járműbe. Az eset szereplői egymásra mutogatnak.

 

Nem csillapodnak a kedélyek a német F4 bizarr jelenetei után, amely során Sophia Flörsch kis híján belecsapódott egy pályára hajtó SUV-ba.

Az esetet az idézte elő, hogy a pénteki tréninget egy baleset miatt piros zászlóval szakították meg, és a beavatkozó jármű vezetője azt gondolta, hogy ebben a szakaszban a pilóták is drasztikusan visszavesznek a tempóból. Csakhogy ez a fogalom mindenkinek mást jelent, így a 16 éves pilótalány így is óriási tempóval érkezett meg a helyszínre, és csak a szerencsének köszönhető, hogy elkerülte az ütközést:

„Amikor bemutatták a piros zászlót, 120 km/órára csökkentettem a tempóm, mert amúgy 180-nal megyünk azon a szakaszon. Meg is halhattam volna. Teljesen sokkoltak az események, zokogtam, és alig tudtam megnyugodni. Szerencsére a családom is velem volt.”

A versenyzőhölgy szerint egyértelműen a szervezők hibáztak, Michael Kramp, a német autósport-szövetség szóvivője viszont a Flörsch kisasszony felelősségét vetette fel:

„A piros zászló azt jelenti, hogy a pályán lévő veszély miatt a versenyzőknek fel kell készülniük akár a megállásra is. Ha valaki 120-szal megy, akkor nyilvánvalóan nem tud megállni. Mi lett volna, ha a kanyar után három versenyautó áll keresztben a pályán? Nos, akkor Sophia teljes sebességgel beléjük hajt. Legfeljebb 30 km/órával szabadott volna haladnia olyan szakasz előtt, amely nem belátható.”

Az esetnek szerencsére nem lettek komolyabb következményei, ám a szövetség ötezer euróra büntette a versenyzőt, amiért a felvételeket jogszerűtlenül megosztotta az interneten.