A korábbi F1-es tesztpilóta, Susie Wolff igazán kínos pillanatokat élt át nemrég, mert sorozatos szabálysértései miatt hat hónapra bevonták jogosítványát. A hölgyet azért érintheti érzékenyen az ügy, mert így alapítványában végzett munkája is hiteltelenebb lesz.

 

A korábban a DTM-ben versenyző, valamint az F1-es Williams tesztpilótájaként tevékenykedő Susie Wolff korábban gyakran nyilatkozta, hogy a sebességet meghagyja a versenypályára, ám úgy tűnik, ez a kijelentés nem teljesen fedi a valóságot.

Nemrég ugyanis kiderült, hogy a közutakon annyi különböző szabálysértést követett már el, hogy büntetőpontjai alapján fél évre bevonták jogosítványát. Az utolsó cseppet a pohárban egy 2015 őszi gyorshajtás jelentette, és bár a megengedett sebességet csupán 8 km/órával lépte túl, ez már épp elég volt ahhoz, hogy korábbi vétkei miatt súlyos büntetést szabjanak ki rá.

A 34 éves skót hölgy természetesen fellebbezett az ítélet ellen, elsősorban arra hivatkozva, hogy az ügy igazán kínos helyzetbe hozza majd alapítványi munkája közben. A korábbi versenyző nem sokkal ezelőtt hozta létre a „Dare to be Different”, vagyis a „Merj más lenni” elnevezésű alapítványt, melynek célja, hogy a nőket közelebb hozza a versenyzés világához. A motorsportban betöltött szerepéért nemrég állami kitüntetést is kapott, többek között ezért is nagyon visszás, hogy most kiderült: a közúton nem feltétlenül a biztonságos vezetés híve.

Wolff beismerte, az eset biztosan sokat ront hírnevét, ám az ügyet vizsgáló bíró, Sarah Campbell nem kegyelmezett: „Meglehet, hogy az eset kínos egy olyan pozícióban dolgozó embernek, mint ön, ám épp ezért lehet ez egy igazán tanulságos lecke.”

A hat hónapos jogosítványbevonás mellett Wolffnak az 580 euró büntetést és a 415 euró bírósági költséget is meg kell fizetnie.