A hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros Chris Hoy mindig is vonzódott a motorsportok iránt, és korábbi kalandjai után most újabb kategóriát próbál ki, hiszen indul a ralikrossz-vb spanyolroszági fordulóján.

 

Kerékpárban hat olimpiai arannyal büszkélkedhet, Chris Hoy azonban a motorsport világában is meg akarja vetni a lábát, ennek érdekében pedig már egyre nagyobb lépéseket tesz.

A brit sportolólegenda már versenyzett különböző sportautókkal, többek között a 2016-os Le Mans-i 24 óráson egy LMP2-essel, most hétvégén pedig egy Formula E autót tesztel Rómában.

Az újabb kihívás pedig Barcelonában vár majd rá, ahol a ralikrossz-vb második fordulóján indul egy Ford Fiestával. A brit sztár az Xite Racing színeiben versenyez majd a csapat állandó pilótája, Oliver Bennett mellett.

„Már nagyon várom, hogy rajthoz állhassak a ralikrossz-vb barcelonai fordulóján – mondta a 43 éves Hoy. – Egy ilyen autó vezetése már hosszú idő óta rajta van a bakancslistámon, ám az, hogy a világ legjobbjai ellen versenyezhetek, csak hab a tortán.”

Hoy a jövő héten próbálja ki először a Ford Fiestát egy Walesben tartott teszt keretei között, ahol csapattársával együtt készül fel a barcelonai megméretésre.

Gune Svan 1990-es évekbeli próbálkozása után a brit klasszis lesz a második olimpiai bajnok, aki rangos ralikrosszversenyen indul.