Pesszimista jövőképet festett 2017-ről Michelisz Norbert hondás csapattársa, Tiago Monteiro, aki szerint a Citroen jelenlegi fölénye akkora, amely gyári támogatás nélkül is kitart majd jövőre. A portugál ugyanakkor úgy véli, az is fontos lesz, kik vezetik majd a franciák autóit.

 

Már-már behozhatatlan, 117 pontos előnnyel vezeti a WTCC bajnoki tabelláját José María López, így a lefutott idei szezon fényében a WTCC iránt érdeklődőket egyre inkább a 2017-es idény tartja lázban.

A harmadik vb-címe felé robogó argentin sztár ugyanis elhagyja a sorozatot, a 2014 óta egyeduralkodó Citroen pedig a gyári támogatást szünteti meg, ezért papíron a Honda kerülhet a legjobb helyzetbe, ám a japán csapat egyik pilótája, Tiago Monteiro figyelmeztetett, így sem biztos, hogy ők vezethetik majd a leggyorsabb autót:

„Nem feledkezhetünk meg a Citroenről, mert az autójuk annyira fejlett, hogy jövőre is biztos erős teljesítményt nyújtanak majd. Azon is múlik majd persze, hogy kik lesznek a pilóták, de ha jó versenyzőket szereznek, akkor biztosan a bajnoki címért küzdenek majd. Emlékezhetünk, hogy amikor a Chevrolet megszüntette a gyári támogatást, Yvan (Muller) a privát csapattal maradt, és megnyerte a bajnokságot. Egy év alatt nehéz behozni a lemaradást, ezért azt gondolom, jövőre is a Citroené lesz a leggyorsabb autó.”

A tabella második helyén álló Monteiro ugyanakkor szót ejtett idei bajnoki hadjáratáról is, mely során reálisan már csak az összetett dobogós helyezéseiért küzdhet. A portugál számára ugyanakkor már ez is nagy előrelépés lenne: „Ha nem jön össze idén a vb-cím, az sem jelenti a világ végét, hiszen még sosem végeztem még ötödiknél előkelőbb pozícióban a bajnokságok során. A csata ugyanakkor nagyon szoros, ezért nem engedhetünk meg magunknak egyetlen hibát sem.”

 

A WTCC állása 16 futam után:

1.  José María López       284 pont

2. Tiago Monteiro           167

3. Yvan Muller                 160

4. Rob Huff                       158

5. Mehdi Bennani           144

6. Michelisz Norbert      143