A magyar motorsportrajongók nem csupán Michelisz Norbert parádés dobogójának örülhettek a WTCC moszkvai hétvégéjén, hanem annak is, hogy a mezőny másik magyarja, Ficza Ferenc futotta meg a főverseny leggyorsabb körét. Teljesítménye nem maradt elismerés nélkül.

 

Két magyar versenyző, két rangos díj.

A WTCC moszkvai fordulójának főversenyén Michelisz Norbert a harmadik helyért kapott trófeát, Ficza Ferenc pedig a versenyben futott leggyorsabb körért. Ahhoz képest, hogy a húszéves pilóta csupán tanulóévnek szánja a 2016-os szezont, máris többször keltett feltűnést remek teljesítményével, ami igazán biztató a jövőt illetően.

Bár Ficza már a Hungaroringen is pontot szerzett, azt az eredményét a Honda szabálytalan padlólemeze miatt törölték, a magyar versenyző azonban nem keseredett el, és Moszkvában még hazai teljesítményére is rátett egy lapáttal. A változékony időjárási körülményeket tökéletesen uralva a négyszeres világbajnok Yvan Mullert is maga mögé utasítva a kilencedik helyen ért célba a főfutamon, és ami az igazi szenzáció, hogy közben megfutotta a verseny leggyorsabb körét.

Egészen elképesztő belegondolni, hogy a Zengő Motorsport pilótájának 1:53.843-as idejét a mezőny olyan klasszisai sem tudták megjavítani, mint José María López, Rob Huff vagy Tiago Monteiro, ám ezen a napon nekik is fejet kellett hajtaniuk egy húszéves magyar teljesítménye előtt. A leggyorsabb körért járó díjat, a "TAG Heuer Best Lap Trophyt" Marija Sumakova orosz színésznő adta át Ficzának.

„A versenyek fantasztikusan alakultak, és bár a tapadás nem volt túl jó, öt kör után egyre magabiztosabb lettem – mondta a hondás versenyző. – Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, és természetesen igazán örülök ennek a különleges díjnak.”