Noha Michelisz Norbert összességében pozitív eredményekkel kezdte a WTCC idei szezonját, nagyon aggasztja a Volvo tempója, a svédeknek ugyanis elvileg nem feküdt a marokkói aszfaltcsík, mégis gyorsak voltak.

 

Győzelmi ambíciókkal utazott el Michelisz Norbert a WTCC évadnyitójára, és a Honda tempója szerencsére be is váltotta a hozzá fűzött reményeket - Marokkóban a japán gyár autói voltak a leggyorsabbak.

Ennek megfelelően a főfutamon Tiago Monteiro és Michelisz kettős győzelmet aratott, ám annak ellenére, hogy a második hellyel elégedett volt a magyar versenyző, nem volt teljesen nyugodt a hétvége után. Ennek oka márpedig az, hogy a Volvo jobb tempót diktált a kanyargós marokkói pályán, mint előzetesen várták.

Olyannyira, hogy Esteban Guerrieri az időmérőn be is ékelődött a két hondás ász közé, és Michelisz elöl vághatott neki a főversenynek. A magyar versenyző attól tart, a Volvo más pályákon gyorsabb lehet a Hondánál. 

"Pontosan tudjuk, hogy legfőképpen a marokkói pálya speciális vonalvezetésének volt köszönhető a fölényünk, és az itt megszerzett sok pontból egyáltalán nem következik, hogy innentől a világbajnoki címet a Hondán belül rendezzük majd le egymást közt Tiago Monteiróval - ismerte el blogján Michelisz. - A Volvo teljesítménye nem hagyja, hogy hirtelen rózsaszín ködben lássuk az esélyeinket."

"A tavalyi eredmények alapján sejthető, hogy a svédeknek a karakterisztikájából adódóan a marokkói a legkedvezőtlenebb pálya a versenynaptárban, és az a tény, hogy az időmérőn mindössze két-három tizeddel voltak lassabbak nálunk, engem meglepett. Előzetesen arra számítottam, hogy ezen a pályán legalább fél másodperccel előttük leszünk egy körön. Az, hogy ez nem így történt, arra utal, hogy a Volvo többet fejlődött a télen, mint előzetesen gondoltuk." 

A szezon április 30-án folytatódik Monzában.