Fernando Alonso nem teketóriázik: az F1-es Spanyol Nagydíj leintése után azonnal Amerika felé vette az irányt, ahol hétfőn már az Indy500 újoncainak megrendezett edzésen érte el a legjobb időt. A spanyol egyre magabiztosabb a május 28-i esemény előtt.

 

Elképesztő fordulatszámmal pörög mostanában Fernando Alonso, aki úgy ugrál Európa és Amerika között, mintha csak a szomszédos városba szaladna át.

Mióta hivatalossá vált, hogy a spanyol klasszis a Monacói Nagydíjat kihagyva inkább a legendás Indy500-ason vesz részt, igyekszik minden idejét és energiáját a felkészülésre fordítani, és azt sem bánja, hogy emiatt elképesztően szoros az időbeosztása. A barcelonai F1-es verseny után például csupán 14 órája volt, hogy odaérjen Indybe az újoncok tesztjére, melybe már egy kilencórás repülőút is beletartozott, Alonsón azonban egyáltalán nem tükröződtek a fáradtság jelei.

Olyannyira, hogy az újoncoknak kiírt teszten kapásból ő volt a leggyorsabb: a 36 körös száguldás 26. körében 221.634 mérföld per órás átlagot ért el. A folytatás már döcögősebben ment az első hivatalos edzésen, mert a McLaren Honda Andretti hátsó futóművével bajok adódtak, így Alonso csak a 19. lett. Ennek ellenére a kétszeres világbajnok elégedett volt a gyakorlással:

„Műszaki problémáink adódtak, ezért nem tudtuk befejezni az előre eltervezett programunkat, hogy a nap végén kicsit a forgalomban autózzak. De összességében lenyűgöző nap volt, elégedettebb vagyok, mint az első napon, mert már éreztem a beállításbeli változtatások jótékony hatását. A következő napokban a forgalom kezelésére kell koncentrálnom, ez az, ami a legfontosabb része most a programunknak.”

„Az időmérő itt annyira nem fontos. Amikor ott vagy a pályán, a sebességet akarod érezni, szóval ez inkább az élvezetről szól, semmint a végső helyezésről. A prioritás az, hogy az autót jól állítsuk be a versenyre, és hogy magabiztosan vezessek majd a forgalomban. A lehető legtöbbet kell tanulnom az előzésekről, hogy minél kevesebb időt veszítsek a manőverek során. Még sok munka vár rám, de biztató a fejlődés.”