Az Indy500 időmérőjén bekövetkezett szörnyű balesete után a csodával határos, hogy Sébastien Bourdais néhány töréssel megúszta, ezen kívül pedig nem történt komolyabb baja. A francia versenyzőre természetesen így is hosszú kihagyás vár.

 

Sébastien Bourdais egyértelműen a nagy esélyesek közé tartozott az aktuális Indy500 előtt, győzelmi álmai azonban egy óriási balesetben egy csapásra szertefoszlottak.

Az időmérőn a francia autójának hátulja megcsúszott, a pilóta túlkompenzált, így 300 fölötti tempó mellett szinte frontálisan ütközött a pályát övező falnak. A kocsi borzasztóan összetört, lángra kapott, sőt még fel is borult, ám csodával határos módon Bourdais megúszta néhány töréssel.

A versenyzőt a baleset után azonnal megműtötték, és bár ezt az idényt ki kell hagynia, jó esély van a teljes felépülésre.

„A jó hír az, hogy egy operáció során helyre tudták tenni a sérült medencecsontját és csípőjét – mondta a csapatfőnök Dale Coyne. – Az is segít, hogy Sébastien igazán erős, fitt srác. A műtét után húsz perccel az orvosok már megnyugtattak minket, hogy minden rendben ment, de azt is mondták, hogy ezután hat-nyolc hét mankózás vár rá, a teljes rehabilitáció pedig csak azután veheti kezdetét. Ennyit tehát erről a szezonról. Kár érte, mert igazán jó formában volt.”

Ugyanakkor a baleset felvételeit újra megnézve valószínűleg Bourdais is inkább a sorsot áldja, hogy még mindig az élők sorában lehet, és kicsit sem amiatt bosszankodik, hogy a szezon számára befejeződött.