A hétvégén Spában megkezdődik a megbízhatósági-vb (WEC) 2018–2019-es szezonja, amelynek fő attrakciója, hogy a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso is a mezőny teljes jogú tagjaként versenyez.

 

Fernando Alonso toyotás csapattársai már izgatottan várják, hogy együtt versenyezhessenek a kétszeres Forma-1-es világbajnokkal, és erre nem is kell sokat várniuk, hiszen a hétvégén már meg is kezdődik a WEC aktuális szezonja.

A spanyol világklasszis Anthony Davidsont váltotta a japán gyártónál, a brit versenyző azonban tesztpilótaként továbbra is az alakulat tagja, és elmondta, Alonso máris beilleszkedett közéjük.

„Kézzelfogható a változás ahhoz képest, amikor Bahreinben először tesztelt velünk. Most már ő is egy közülünk. A sportautózás világában teljesen más a kapcsolatod a csapattársaiddal, mint az együléses versenyzésben. Sokkal több a móka, egymás játékos heccelése, egyszerűen nagyobb a bajtársiasság köztünk, és jóval nyitottabb az egész.”

„Itt több különböző kategóriájú autók versenyeznek ugyanazon a pályán, és miközben megosztjuk egymással tapasztalatainkat, jókat nevetünk, felidézzük, mi történt ezzel meg azzal a pilótával, és hogy kire kell ügyelnünk. Vannak olyan élmények, amelyeket csak azokkal tudsz megosztani, akik szintén vezetik az autókat. Mindig élvezetes bevezetni ebbe a világba olyan versenyzőt, aki a steril F1-ből érkezik.”

Alonso érkezése ráadásul pozitív hatással van a Toyota teljes legénységére, hiszen egy ekkora klasszis jelenléte mindenkinek extra motivációt jelent. Így van ezzel a spanyol egyik csapattársa, José María López is:

„Fernando nagy benyomást tett ránk az eddigi teszteken, és természetesen nagy privilégiumként tekintünk rá, hogy egy csapatban versenyezhetünk vele. Ő a világ egyik legjobb versenyzője, így a Toyotában is kapásból gyors volt. Ezért jelent számunkra motivációt a jelenléte – még jobb teljesítményre sarkall minket.”