Kedden bemutatták a Formula E következő generációs autóit, melyek külső megjelenésükben agresszívabbak elődjeiknél, ráadásul technológiai szempontból is jóval fejlettebbek. Az új akkumulátoroknak köszönhetően már autócsere nélkül végig lehet versenyezni egy futamot.

 

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Formula E, amely kedden bemutatta új generációs autóját. A modellt egyelőre csak digitális formában csodálhatjuk meg, ám a március 6-i genfi motorshow-n már teljes valójában az érdeklődők szeme elé tárul.

Az autó különlegessége, hogy ez az első olyan projekt, melyet a sportágat felügyelő testület, az FIA valósított meg, összehozva a világ legjobb tervezőit és mérnökeit. A 2018-2019-es szezontól versenyző modell nemcsak megjelenésében, hanem a felhasznált technológiák szempontjából is szintlépést jelent – az akkumulátor kapacitását például megduplátzák, vagyis a versenyek közti autócsere ideje végre lejárt.

Jean Todt, az FIA elnöke örömmel konstatálta, hogy a Formula E a várt ütemben fejlődik.

„Nagyon izgalmas időszak ez a Formula E életében. Biztos vagyok benne, hogy mindenki tetszését elnyerni az új autó futurisztikus megjelenése. Különösen büszke vagyok rá, hogy az FIA az élen járt a kocsi megalkotásában, ami az egész szövetségünknek óriási siker. Már alig várom, hogy március 6-án élőben is láthassuk.”

A Formula E alapítója és vezérigazgatója, Alejandro Agag szerint az új autó igazi forradalmat jelent a motorsportban:

„Ez a kocsi a versenyzés jövőjét képviseli. Amikor elkezdtük a Formula E-t, az volt a célunk, hogy megváltoztassuk a status quo-t, és igazi forradalmat hozzunk a motorsportba. Ezzel az autóval megtettük. Az új modellek nem csak gyorsabbak lesznek az eddigieknél, de energiatárolási kapacitásuk is a duplájára nő. Fontos mérföldkőhöz érkeztünk.”