A döcögős F3-as kezdet után Mick Schumacher az elmúlt versenyeket az édesapjáéhoz hasonló dominanciával nyerte meg. Hogy minek köszönhető az áttörés, arról csapatfőnöke árult el részleteket.

 

A Nürburgringen mutatott teljesítményével Mick Schumacher lett az európai F3 történetének első olyan versenyzője, aki egy adott hétvégén mind a három versenyt meg tudta nyerni, és domináns formájának köszönhetően már a bajnoki címre is reális esélye van.

Tavalyi átlagos szereplése leginkább annak volt betudható, hogy időmérős köreit nem tudta igazán jól összerakni, aztán a mezőny szorossága miatt a versenyeken nem volt lehetősége látványosan előrelépni.

A 2017-es idényben az átlagos rajthelyezése csupán 12.5 volt, most viszont sorra halmozza a pole pozíciókat és a top hármas rajthelyeket, amelyek a futamokon is megkönnyítik dolgát. Premás csapatfőnöke, Rene Rosin is elismerően nyilatkozott róla:

„Most teljesít úgy, ahogy azt tavaly szerettük volna. Akkor elég hullámzó volt a teljesítménye, egy-egy erős verseny után visszaesett. A fő problémája az időmérő volt, egy mért körön nem volt elég jó, pedig ez fontos az F3-ban, ahol nehéz előzni.”

„De a téli teszteken keményen dolgoztunk azért, hogy fejlődjön e téren, most pedig ennek látjuk eredményét. Ez természetes jelenség egy olyan kategóriában, ahol a mezőny ennyire szoros.”

Az időmérős sikerek tehát meghozták az áttörést a kis Schuminak, aki ennek köszönhetően mostanában olyan domináns stílusban vezet a versenyeken, mint legendás édesapja. A versenyző szeretné hasonló sikerekkel zárni a szezont:

„A spái pole és győzelem sokat segített. Sikerül egyenletes teljesítményt nyújtanom, és minden versenyhelyszínre 100 százalékos felkészültséggel megérkeznem. Örülök, hogy két olyan pálya van hátra, melyeken nagyon szeretek versenyezni: Hockenheim és a Red Bull Ring.”

„A bajnoki összetettben nagyon megközelítettem az éllovas Ticktumot, de nem akarok túlzottan erre figyelni. Csak arra akarok koncentrálni, hogy az utolsó két versenyhétvégém jól sikerüljön.”