A maratoni hosszúságú szünet sem volt elég Tiago Monteirónak ahhoz, hogy felépüljön szeptember eleji tesztbalesetéből, így a WTCC kínai fordulóját a portugál távollétében rendezik meg Kínában. Michelisz Norbert átveheti a vezetést a bajnoki tabellán.

 

Három hónap kihagyás után folytatódik a WTCC világbajnoki sorozata a hétvégén, és magyar szempontból óriási várakozás előzi meg az eseményeket, kiderült ugyanis, hogy Michelisz Norbert legnagyobb vb-ellenfele, Tiago Monteiro nem tud részt venni a kínai viadalon.

A portugál listavezető szeptember elején szenvedett súlyos tesztbalesetet, és bár úgy tűnt, öt hét pihenő elég lesz ahhoz, hogy vissza tudjon ülni a volán mögé Kínában, végül orvosai javaslatára távol marad az eseménytől. Monteiro 29 ponttal előzi meg Micheliszt a tabellán, és mivel egy hétvégén elvileg hatvan pont szerezhető, a Honda magyar versenyzője átveheti a vezetést csapattársától.

Ez ugyanakkor még a nagy rivális távollétében sem lesz egyszerű feladat, mert a Hondák ismét 80 kiló pluszsúlyt cipelnek majd magukkal, így nem feltétlenül Micheliszék számítanak a favoritnak. Ennek ellenére a magyar pilótának mindenképp törekednie kell rá, hogy megragadja a nem várt lehetőséget.

„Már alig várom, hogy ismét autóba üljek. Három hónap nagyon hosszú idő, de ez legalább lehetőséget biztosított, hogy feltöltsem az akkumulátoraimat az intenzív első félév után. Természetesen nagyon sajnálom Tiagót, de biztos vagyok benne, hogy Japánban erősebb lesz, mint valaha.”

„Az argentínai hétvége óta néhány kiváló fejlesztéssel rukkolt ki a csapat, amely nagyban javította a Civic teljesítményét. Nehéz lesz ismét nyerni a főversenyen a 80 kiló pluszsúllyal, de mindent megteszünk ennek érdekében.”