A háromszoros F1-es világbajnok Lewis Hamilton amennyire imádja a motorozást, annyira tartana is tőle, ha a csúcskategóriában kellene versenyeznie. Ennek ellenére szívesen kipróbálna egy MotoGP-ben szereplő kétkerekűt.

 

Mára szinte megszokott látvány, hogy Lewis Hamilton motorral érkezik az adott pályára, amikor F1-es versenye van, és a háromszoros világbajnok többször is hangsúlyozta, mennyire rajong a kétkerekű járgányokért.

A közúton egy külön neki épített, „LH44”-es kiadású speciális MV Agustát nyúz, amit szíve szerint mindenhová magával vinne.

„Imádom a motorozást, mert olyan szabadságérzetet nyújt, amit semmi más. Kicsit olyan, mintha egy rakétán ülnék. Fantasztikus érzés, nagyon különleges.”

Mivel egy közös szponzornak köszönhetően a MotoGP háromszoros világbajnoka, Jorge Lorenzo tavaly kipróbálhatott egy F1-es Mercedest, adódik a kérdés, Hamilton lehetőséget kap-e a királykategória valamelyik járgányán. Bár konkrét tervek egyelőre nem körvonalazódnak, a brit nagyon szívesen nyeregbe pattanna.

„Nagy rajongója vagyok a MotoGP-nek, szerintem igazán menő versenysorozat. Egy nap szívesen kipróbálnék egy ilyen motort, a versenyzés viszont már egészen más történet. A kategóriaváltás nem jöhet szóba, mert egyfelől túl öreg vagyok már hozzá, másfelől pedig a veszéllyel is számolni kell. Nekem a Forma-1 jelent mindent, ráadásul nagy különbség van aközött, hogy valaki szórakozásból motorozik vagy, hogy felesleges kockázatot vállal a versenyzéssel.”