Szokás szerint hatalmas sikerrel zárult a hétvégi Goodwood Revival, ami Angliában az egyik legkiemeltebb esemény a klasszikus járgányok kedvelői körében. A motorsport hőskorát felelevenítő fesztivál ezúttal sem okozott csalódást.

 

Óriási közönségsikert aratott a hétvégi Goodwood Revival, ahol az egész hétvége a klasszikus járgányok bűvkörében telt.

A legendás helyszínre tucatjával érkeztek a legkülönlegesebb modellek az 1948 és 1966 közötti időszakból, amely Goodwoodban a legemlékezetesebb periódus volt. A Revival leginkább abban különbözik az ugyanitt megrendezett Festival of Speedtől, hogy ilyenkor minden a korabeli autókról szól, így a látogatóknak szigorú dress code előírásoknak kell megfelelni.

Felemelő érzés látni, hogy több ezer lelkes rajongó özönli el Goodwoodot olyan ruhákban, mintha megelevenedtek volna a második világháború utáni évek, a hab a tortán pedig a klasszikus járgányok versenye.

Merthogy a Revivalon nem csupán felvonulnak ezek a különleges modellek, hanem meg is mérkőznek egymással. A pénteki tesztek után már aznap este összecsapott egymással két zárt pilótafülkés GT, szombaton pedig igazán felpörögtek az események.

Először a Chichester-kupa küzdelmei zajlottak, amelyben farmotoros formulaautók csaptak össze, majd jött a Madgwick-kupa, amikor az 1955 és 1960 közötti háromlitereseknél kisebb kocsiké volt a főszerep. A későbbiekben a klasszikus motorkerékpároktól kezdve a szalonautókon át a sportautókig minden korabeli járművet megcsodálhatott versenyzés közben a közönség, az esemény fénypontjaként pedig az 1950-es, 1960-as évekbeli nagydíjversenyzés legjobb autói csaptak össze.

A Goodwood Revival ezúttal sem okozott csalódást a klasszikus járgányok rajongóinak, akik közül szép számmal már most megvásárolták belépőjüket a jövő évi eseményre!