Crystal Palace-ról sokkal inkább a labdarúgás, mintsem az autósport jut az ember eszébe, ám most augusztusban a motorok is(mét) felbőgnek Dél-Londonban.

 

44 év telt el azóta, hogy legutóbb rendes versenyt tartottak a 2.2 kilométer hosszú aszfaltcsíkon, viszont sprintversenyeket azért rendeznek évente.

A pálya mégis hányattatott időket él, mert 1972 májusában Mike Hailwood még futott egy 103 mérföld/órás körrekordot, szeptemberben viszont bezárták a létesítményt biztonsági és zajgondok miatt.

És a környék is problémás, mert immár a Battersea Park is kikerült a Formula E versenynaptárából, úgyhogy Dél-London nagyjából autósport nélkül maradt, noha a hőskorban Crystal Palace még Formula 2-es futamokat is rendezett.

A legutóbbi világszínvonalú esemény a Rush című film forgatása volt CP-ben: itt vették fel, amint James Hunt és Dave Morgan ütközött 1970-ben.

Mindenesetre a kilencvenes években felújították a pályát, és ha már rendes körverseny nincs is, a sprintet megtartják, immár nyolcadszor.

A félmérföldes távon az órával, és nem egymással versenyeznek majd a nevezők, akik között lesznek veteránautók, modern sportautók, együlésesek és GT-k is.