Aktív pályafutását követően szívesen lenne akár az FIA elnöke is Lucas di Grassi, aki versenyzőként igazán szívén viseli az autósport helyzetének alakulását. A Formula E bajnokától nem állnak távol a forradalmi ötletek, melyeket szeretne meg is valósítani.

 

Noha Lucas di Grassi még csupán 33 éves, máris azt tervezgeti, miként tudna pályafutása után sportvezetőként hozzájárulni az autósport fejlődéséhez.

A Formula E brazil bajnoka szerint a technikai sportok az új technológiák miatt alapvető változás előtt állnak, ő pedig szívesen terelné a helyes irányba a szereplőket. Di Grassi máris belekóstolt a vezetői létbe, hiszen nemrég kinevezték a versenyző nélküli kategória, a Roborace-projekt vezérigazgatójává, és elmondta, később komolyabb szerepet is szívesen vállalna.

„Imádom a sportágamat. Néha nagyon eltérően látom a dolgokat, mint a többség, ami már a Formula E-ben és a WEC-ben is többször bebizonyosodott. Például én már öt éve szóltam, hogy a WEC-ben az LMP1-es kategória nem fenntartható.”

„Nagyon szeretném aktívan segíteni a sportot, és izgalmasabbá, érdekesebbé, egyben biztonságosabbá tenni. Szeretnék harcolni azon jelenség ellen, amely hátráltatja a motorsportot, és amely által egyre kevesebb a kategória, egyre nehezebb szponzort találni, és egyre több a pénzügyi probléma.”

„Szeretnék mindebbe belevágni, de még fiatal vagyok. Rengeteg időm van, de miért is ne lehetnének nagyravágyó terveim? Miért ne gondolhatnék arra, hogy a jövőben én leszek az FIA elnöke? Ha az emberek egyetértenek a gondolataimmal, nagyon szívesen elvállalnám ezt a szerepkört.”