A Hungaroringen rendezett Ferrari Challenge második napjának versenyeink Daniele Di Amato, Chris Frogatt és Johnny Laursen győzött.

 

Elértünk a Ferrari Challenge Europe félidejéhez, amit a fentebb említettek zártak a elgboldogabban, hiszen futamgyőzelmekkel kanyarodhatnak az idény második felére.


A Hungaroringen a vasárnapot is a Trofeo Pirelli nyitotta, és Daniele Di Amato megerősítette, hogy bombaformában van: a pole pozícióból indulva hamar ellépett a mezőnytől, és végül simán nyert is, tovább erősítve éllovas pozícióját az összetettben.

Ugyanakkor a futam nem telt eseménytelenül, csak éppen nem a győzelemért, hanem a dobogóért küzdöttek nagyot.

Di Amato mögött Fabio Leimer (Octane 126) jött be másodiknak, a harmadik helyért viszont Sam Smeeth, Alessandro Vezzoni, Philipp Baron és Andrea Gagliardini csatázott - végül a félidő táján a célegyenes végén parádés manőverrel Baron elé kerülő Vezzoni fért még föl a dobogóra.


A Pirelli Am-kategóriában az összetett-éllovasnak, Martin Nelsonnak újabb macerás napja támadt: az ötödik kanyarban megpördült, és az utolsó helyre esett vissza, de legalább folytatni tudta a futamot.

Chris Froggatt került az élre, mögötte pedig a Ferrari Budapest tesztpilótája, a kanadai Josh Cartu következett.

Csakhogy ő inkább hátrafelé kellett, hogy tekintgessen, mintsem előre, mert a sarkában igyekezett a nehéz kezdés után remekül vezető Jens Liebhauser, aki az utolsó körben meg is előzte, így tartja nem mindennapi sorozatát, miszerint az összes versenyen felért a dobogóra. 

Ugyanakkor természetesen Frogatt volt a legboldogabb, hiszen ő nyert, először Ferrari Challenge-pályafutása során.


A Coppa Shellben tisztább versenyt futottak: a pole-ból induló Johnny Laursen győzött, miután képes volt maga mögöütt tartani Thomas Gostnert.

Fons Scheltema és Erich Prinoth ellenben összetalálkozott a második kanyarban, majd Gostner is előadott egy piruettet, miután Vladimir Hladikba botlott, akinek fel is kellett adnia a küzdelmet.

A Ferrari Challenge következő versenyhétvégéje szinte napra pontosan egy hónap múlva, július 21. és 23. között lesz a franciaországi Le Castellet-ben.