Feljelenti Valentino Rossit az a nő, akibe az olasz versenyző egyszerűen belerúgott a valenciai paddockban, amiért elállta az útját. Az esetről videófelvétel is készült, mely alapján a Yamaha sztárja nagy bajba kerülhet.

 

Teljesen elborult Valentino Rossi agya, amikor a MotoGP hétvégi fordulóján egy rajongó miatt nem tudott továbbhaladni a paddockban.

Valenciában rendre gondot okoz, hogy a szűk garázs mögötti területre a szervezők túl sok szurkolót engednek be, akiktől a versenyzők néha moccanni sem tudnak. A főszereplők eddig csupán morgolódtak emiatt, Rossi dühe viszont most tettlegességig fajult, melyből rendőrségi ügy is lehet.

A meggondolatlan olasz ugyanis nemes egyszerűséggel belerúgott az előtte fényképezkedő nőbe, aki a felvételeket visszanézve úgy döntött, feljelenti a kilencszeres világbajnokot. „Ha nem lett volna szándékos a tette, megelégednék egy bocsánatkéréssel, de látva a videót, nem hagyom annyiban a dolgot, mert nem csak megrúgott, hanem még a könyökével is arrébb taszított, mindezt szánt szándékkal. Ezt már nem tolerálhatom – mondta a sértett Ana Cabanillas a COPE rádiónak.

Mivel a felvétel egyértelműen rávilágít a történtekre, Rossi sem próbálta tagadni bűnösségét, viszont mentségéül hozta fel, hogy a valenciai paddockban tobzódó szurkolók az elmúlt időszakban egyre szemtelenebbül viselkednek a versenyzőkkel.

„Bocsánatot kérek a hölgytől, de mint korábban is mondtam, mostanában egyre inkább lehetetlenség megmaradni a paddockban, különösen Valenciában – mondta az olasz. – Rengeteg ember van ott, vannak, akik a fotók miatt üldöznek, mások el akarják lopni a sapkámat. Meg kell érteniük, hogy ilyen körülmények között megtörténik az ilyesmi.”