Amennyiben Carlos Sainz nem kap súlyosabb büntetést, a quados Kees Koolen kész jogi útra terelni állítólagos ütközésüket, melyet a spanyol sztár tagad. A holland úgy véli, egyértelmű bizonyítékok vannak a kezében, ezért feljelentést tervez.

 

Nem csillapodnak a kedélyek Carlos Sainz és Kees Koolen állítólagos ütközése kapcsán, mely a Dakar rali La Paz-Uyuni szakaszán történt.

A holland quados váltig állítja, hogy a Peugeot sztárja nagy sebességgel elütötte őt, és csak kis híján múlt, hogy nem halt meg, míg a spanyol versenyző mindent tagad. Sainz egyelőre megúszta 10 perc időbüntetéssel, ám Koolen azzal fenyegetőzik, hogy ha nem büntetik meg jobban, akkor jogi útra tereli az ügyet.

„Ha súlyosbítják a büntetését, elégedett leszek. De ha nem… Nos, mindenki tudja, hogy üzletember vagyok, így kiváló ügyvédekkel állok kapcsolatban, talán a legjobbakkal a világon. Ha Sainz nem kap súlyos büntetést, magam veszem kézbe a dolgokat, és amint hazaérek, büntetőeljárást kezdeményezek ellene.”

„Amikor az ember meghallja a sentinelt, általában tíz-húsz másodperce van dönteni, mit tegyen. Most viszont ahogy meghallottam, körbenéztem, és máris a levegőben is voltam. Talán 20 km/órával mentem, míg a Peugeot maximális tempóval, talán 120-szal, 150-nel, 180-nal. Azt állítja, nem ütött el, de a quadon látszanak a sérülés nyomai. Ha csak húsz centivel is arrébb ér az ütés, meghalok. Persze a Peugeot-nak sokkal könnyebb is lenne, ha meghaltam volna, mert akkor nem tudnék beszélni.”

Koolen azt is nehezményezi, hogy Sainz semmiféle segítséget nem nyújtott neki, miután elesett quadjával. Szerinte a spanyol a sportszerűség minimális szabályait sem tartotta be.

„Meg is halhattam volna, ő pedig rám sem nézett. Meg sem állt, sőt utólag sem kérdezte meg, hogy vagyok. A Peugeot-tól sem jött oda hozzám senki. Senkit sem érdekelne, ha meghaltam volna. Meg akarják védeni a versenyzőjüket, és összetartanak. Tegnap megfogadtam, hogy ha rendes büntetést kap, befogom a szám, de ez most már nevetséges. Ha valaki veszélyben van, akkor segítünk egymásnak.”