A hétvégén az európai Forma-3 mezőnyének is elindult a 2017-es szezon, amelyet Mick Schumacher is végigversenyez idén. A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia felemás debütáláson van túl.

 

Az európai Forma-3 versenyeire mindig is érdemes volt odafigyelni, hiszen az F1 világbajnokai és sztárjai közül többen is megfordultak ott karrierjük korábbi szakaszában, sőt, többek rögtön onnan ugrottak fel a világbajnoki sorozatba.

Idén azonban valószínűleg minden eddiginél több figyelmet kap majd a kategória, hiszen a mezőnyben versenyez a hétszeres F1-es világbajnok legenda, Michael Schumacher fia is. Mick a korábbi években az olasz és német Forma-4-ben bizonyított, most azonban minden eddiginél nehezebb dolga van, hiszen az F3 mezőnye mindig elképesztően erős.

Az első versenyhétvégét Silverstone-ban futották a fiatalok, ahol Mick Schumacher az első futamon a nyolcadik, a másodikon a hatodik, a harmadikon pedig a 18. helyen ért célba. Bár az első két versenyen elért eredmény mindenképp biztató egy újonctól, a harmadik futamon elkövetett hibájáért súlyos árat fizetett.

„Összességében elégedett vagyok a silverstone-i hétvége alakulásával, még ha az utolsó versenyen elkövetett hibám miatt bosszús is vagyok. Anélkül sokkal jobb helyezést is elérhettem volna, de sajnos egy aszfalton heverő kis légterelő elem, beleakadt az autómba, így nem tudtam felzárkózni. Ennek ellenére máris nagyon várom a következő versenyhétvégét Monzában.”

A mezőnyben versenyez egy másik világbajnoki csemete, a háromszoros F1-es világbajnok Nelson Piquet fia is: Pedro a 9., 18. és 11. helyeket szerezte meg a három futamon.