A Williams korábbi tesztpilótája, Susie Wolff lesz a Williams korábbi pilótája, Felipe Massa csapatfőnöke a Formula E-ben szereplő Venturinál a következő szezontól. Toto Wolff felesége egyben az istálló részvényese is lesz.

 

Egy egész kis F1-es különítmény koncentrálódik a következő szezontól a Formula E-ben szereplő Venturi-istállónál, ahol hamarosan Susie Wolff veszi át az irányítást, Felipe Massa pedig az egyik volánt. Toto Wolff felesége 2015-ben hagyott fel a versenyzéssel, ám mindig is az volt a célja, hogy benne maradjon a motorsport vérkeringésében:

„Amikor három éve úgy döntöttem, visszavonulok, tudtam, hogy a versenyzés világában akarok maradni, csak nem a volán mögött. Az ember nem tudja egy gombnyomásra kikapcsolni magában a versenyszellemet, az eltökéltség és a siker iránti vágy ugyanúgy él bennem, mint korábban.”

„Alaposan átgondoltam, hogy eldöntsem, mi lenne a helyes irány, és úgy vélem, megtaláltam a tökéletes lépést. A Formula E nagyszerű környezet ahhoz, hogy belépjek a csapatmenedzsment világába: óriási potenciál rejlik benne, mert szakított a hagyományos motorsportokkal, és a sorozat most nagyon izgalmas időszakon megy keresztül.”

Susie Wolff egyik pilótája az óriási F1-es tapasztalattal rendelkező Felipe Massa lesz, de a Venturit alapító Gildo Pastor biztos benne, hogy a hölgy megbirkózik a rá váró feladattal:

„Susie energiája és szakértelme hozzá fog minket segíteni a csapat fejlődéséhez. Személyes tapasztalatainak köszönhetően különleges stratégiai nézőpontot képvisel a csapatot, a bajnokságot és általánosságban véve a versenyzés világát illetően. Biztos vagyok benne, hogy a csúcsra vezeti a Venturit.”

„A vágya, hogy részvényes lehessen, szintén az elkötelezettségét mutatja, ez pedig igazán szívmelengető. A Venturi büszke arra, hogy ebben a csapat történetének kulcsfontosságú pillanataiban üdvözölheti Susie-t a fedélzeten.”