A TCR nyitóhétvégéje után a második helyen áll Michelisz Norbert versenycsapata, a M1RA az istállók rangsorában. Ez többek között Tassi Attila dobogójának köszönhető, de nem ő volt az egyetlen magyar, aki a legjobb három között zárta valamelyik futamot.

 

 

Magyar szempontból szenzációsan alakult a TCR 2017-es szezonnyitója, hiszen a grúziai versenyhétvégén két magyar dobogós helyezésnek is örülhettünk, Michelisz Norbert saját istállója pedig villámrajtott vett.

Az első futamon a tavaly még a WTCC-ben versenyző Ficza Ferenc végzett a második helyen, míg egy napra rá Tassi Attila ismételte meg ezt az eredményt a M1RA-csapat színeiben, és mivel Micheliszék másik pilótája, Roberto Colciago is szerzett néhány pontot az első futamon, a magyar istálló az összetett második helyén zárta az első futamhétvégét.

„A második versenyen három-négy helyet is javítottam a rajtnál, de az első két helyen Oriola és Valente már olyan messze voltak, hogy egy idő után már csak a gumikat kíméltem. Aztán Valentét megbüntették így a második lettem! Ez nagyon jó kiindulási pont az idény további részére, melyet már nagyon várok.”

Michelisz egyébként azért nem tudott a helyszínen segíteni csapatának, mert épp a hétvégén született meg kislánya, Mira, akiről a csapatot is elnevezte. A kiváló autóversenyző tehát úszott a boldogságban, ezt a fantasztikus időszakot pedig azzal koronázná meg, ha a most hétvégén rajtoló WTCC-idény első hétvégéjén maga is dobogós helyezést érne el.