A Forma-2-ben szereplő Santino Ferrucci minden bizonnyal egyetlen hétvége alatt szertefoszlatta F1-es álmait, a bajnokság brit fordulóján ugyanis sportszerűtlen kihágások egész sorozatát követte el.

 

Egy ideig reményteljesen alakult az amerikai Santino Ferrucci pályafutása, aki tavaly a GP3-ban a Haas-istálló érdeklődését is felkeltette, így idén már az F1-es csapat fejlesztőpilótai szerepkörét is betölti. 

Ezzel egyidőben a húszéves pilóta fellépett a Forma-2-be is, ahol azonban eddig csak küszködött, Silverstone-ban pedig lehet, hogy végleg elásta magát.

Ferrucci egész hétvégén ádáz harcot folytatott csapattársával, Arjun Mainivel, akit mindkét versenyen leszorított a pályáról, sőt elégtételként a sprintfutam után szándékosan bele is ütközött. A leszorítást a sportfelügyelők kizárással, az ütközést pedig négyversenyes eltiltással és 60 ezer eurós pénzbírsággal büntették, többek között azért is, mert a pilóta a beidézés ellenére sem jelent meg a meghallgatáson.

Csak olaj a tűzre, hogy az amerikait az egyik technikai delegált meglátta, amint a rajtrácsra vezető úton kesztyű nélkül, mobiltelefonnal a kezében vezetett, ami szintén súlyos vétségnek minősül, és amiért 6 ezer euróra büntették.

Közben saját F2-es csapata, a Trident azt is nyilvánosságra hozta, hogy Ferrucci és apja egész hétvégén sportszerűtlenül és civilizálatlanul zaklatta Mainit – többek között a pilóta indiai akcentusán gúnyolódva. Az amerikai a közösségi médiában még vasárnap este is nyíltan ostorozta csapattársát, így a 24 órával később nyilvánosságra hozott bocsánatkérő levele már nem sokat javított helyzetén.

A Trident máris annak lehetőségét vizsgálja, miként válhatna meg versenyzőjétől, míg a Haas szintén ki akarja elemezni a hétvége eseményeit. Meggondolatlan viselkedése miatt ugyanakkor aligha vezet már út Ferruccinak az F1 felé.