Kis híján tragédiába torkollt egy különös boxbaleset az IndyCar poconói futamán, amikor Alexander Rossi autója egy ütközés után ellenfele, Helio Castroneves fején landolt. A brazil szerencsére ép bőrrel megúszta az esetet.

 

Meghűlt a vér a nézők ereiben, amikor az Indycar hétfőre halasztott poconói versenyén azt láthatták, hogy egy többszereplős boxkiállás után az egyik autó a másik tetején landol.

A peches szituáció úgy alakulhatott ki, hogy a szerelőihez igyekvő Charlie Kimball nem vett tudomást a boxot épp elhagyó Alexander Rossiról, balra húzta a kormányt, így riválisa autója felemelkedett, és egy harmadik kocsin landolt. A szenvedő fél Helio Castroneves volt, aki szintén nem sokkal azelőtt végzett kerékcseréjével, és eleinte fogalma sem volt, mi történik körülötte:

„Hirtelen egy autó volt a fejemen. Hogy őszinte legyek, elég furcsa jelenet volt. Az autóban ülve ugyanakkor nem volt annyira vészes a szituáció, mint kívülről. Az emberek néha elfelejtik, hogy az IndyCar manapság jórészt a biztonságról szól, és ez most is bebizonyosodott. Nagyon örülök, hogy senki sem sérült meg, én pedig bedobok pár fejfájás-csillapítót, és rendben is leszek.”

Pedig a videofelvételt alaposan kielemezve látszik, hogy Rossi autójának kereke Castroneves sisakján landol, vagyis nem csak a brazil feje, hanem gerince és nyakcsigolyái is könnyen megsérülhettek volna.

Az, hogy sérülés nélkül megúszta, tényleg csak a szerencsének köszönhető, és a balesetben résztvevő Rossi is megkönnyebbült, hogy Justin Wilson 2015-ös poconói tragédiája után nem árnyékolta be ismét egy hasonló esemény az amerikai helyszínt: „Én végig a lassúsávban haladtam, aztán egyszer csak ott termett egy autó, peches szituáció volt. Nagyon aggódtam Helióért, örülök, hogy jól van.”