Mark Webber a profi autóversenyzésnek, a Volkswagen a rali vb-nek (WRC), az Audi pedig a megbízhatósági vb-nek (WEC) intett búcsút a hétvégén, amely így igencsak érzelmesre sikerült. A főszereplők a könnyeikkel küszködtek.

 

Bátran kijelenthetjük, hogy a hétvégén lezárult egy fontos korszak, amely után több kategória is jelentősen megváltozik.

A legfurább talán az lesz, hogy annyi sikeres F1-es és WEC-es év után Mark Webbert nem látjuk többé versenyezni, a negyvenéves ausztrál azonban kitart döntése mellett. Miután a Porsche 1-es rajtszámú autójával a harmadik helyen végzett a WEC bahreini versenyén, így nyilatkozott:

„Élveztem a futam utolsó szakaszát, és én kaptam meg a lehetőséget, hogy átszeljem a célvonalat a kockás zászló alatt. Káprázatos három évet töltöttem el a Porschéval, de semmi sem tart örökké. Úgy érzem, jókor vonulok vissza, de máris várom, hogy újra találkozzak a többiekkel.”

Ami a WEC-et és a Le Mans-i 24 órást illeti, nem Webber lesz az egyetlen hiányzó 2017-ben, hiszen az Audi is elhagyja a sorozatot. A márka elképesztően erős teljesítményt nyújtva, kettős győzelemmel búcsúzott, mely után a versenyzők is érzelmes hangulatba kerültek.

„Rengeteget jelent számunkra, hogy mi lehetünk az utolsók, akik nyertünk az Audi színeiben – mondta Loic Duval, aki Olivier Jarvisszal és Lucas di Grassival győzött Bahreinben. – Nagyon érzelmes pillanatokat éltünk át a verseny végén, sokan sírva is fakadtak a garázsban. Még a 2013-as bajnoki címünk sem volt ennyire emocionális.”

Ezzel egy időben a Volkswagen is utolsó versenyét futotta a rali vb-n, ami négy bajnoki cím után szintén fontos esemény volt. A csapattal sikert sikerre halmozó Sébastien Ogier is könnyeivel küszködött.

„Nagyon megható pillanatok ezek – mondta az Ausztrál-ralit második helyen befejező francia. – Rengeteget köszönhetek a Volkswagennek, amely olyan számomra mint egy igazi család. Csodás pillanatokat éltem át és sok barátot szereztem itt, büszke vagyok rá, hogy részese lehettem ennek a fantasztikus kalandnak.”