Remekül sikerült a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso első tesztje az Indy500 előtt, amellyel a négyszeres IndyCar-bajnok Dario Franchittit is lenyűgözte. Az egykori skót klasszis szerint Alonso azonnal felvette a ritmust.

 

Egyre biztatóbban halad Fernando Alonso felkészülése, aki idén kihagyja az F1-es Monacói Nagydíjat a legendás Indy500-as kedvéért.

A kétszeres világbajnok pontosan tudja, hogy az idei McLarennel esélye sem lenne akár csak a dobogóért is harcba szállni a hercegségben, így inkább megteszi első lépéseit afelé, hogy összejöjjön a „Triple Crown”, vagyis a monacói, az Indy500-as és a Le Mans-i diadal.

Alonsónak már „csak” két utóbbi versenyt kell kipipálnia, és bár korántsem biztos, hogy az Indy500-ast kapásból megnyeri, múlt heti tesztjével még a legnagyobb Indy-legendákat is lenyűgözte. A négyszeres IndyCar-bajnok, háromszoros Indy500-győztes Dario Franchittit igazán magával ragadta, hogy a spanyol milyen hamar felvette a ritmust a teszten.

„Lenyűgözött! Végignéztem a teljes tesztet, és valóban úgy gondolom, hogy remek munkát végzett. Egy olyan versenyzőnek, aki egész pályafutása során épített és utcai pályákon versenyzett, nagyon furcsa lehet az ovál, ez Indianapolisra ráadásul különösen igaz, ami önálló fogalom. Jó hír, hogy sokat lehet tesztelni előtte, és Fernandónak tényleg minden egyes megtett kör hasznos lesz.”

Franchitti szerint az is Alonso előnyére válik majd, hogy az IndyCarban a csapattársak inkább egymásért, semmint egymás ellen dolgoznak, mert tudják, hogy ebből profitálhatnak igazán:

„Kicsit szokatlannak fogja találni, hogy a csapattársai segíteni akarják. Együtt kel dolgoznotok, hogy közösen győzzétek le az ellenfeleket, mert az autók itt alapvetően ugyanolyanok. Ez esetben pedig apróságok is nagy különbséget jelenthetnek.”