Noha egyre inkább kibontakozó formaautós karrierje miatt Mick Schumacher már évek óta ott van a motorsportrajongók szeme előtt, a feltörekvő ifjonc most először bővebben is beszélt legendás édesapjáról, akit a mai napig a legjobbnak tart.

 

Gokartos korában még álnéven versenyzett, és gyermekként tűzzel-vassal óvták attól, hogy a média a közelébe kerüljön, ám az elmúlt években Mick Schumacher egyre inkább előtérbe kerül, hiszen karrierje is meredeken ível felfelé.

A 18 éves pilóta tavaly az olasz és a német Forma-4-ben versenyzett, idén pedig már az európai Forma-3-ban vitézkedik, így egyértelmű, hogy egyre többeket kezd érdekelni teljesítménye. Noha eddig igyekezett csak annyit nyilatkozni, amennyit nagyon muszáj a versenyek miatt, nemrég a német Sport Bilddel kivételt tett, és még hétszeres F1-es világbajnok édesapjáról, Michael Schumacherről is beszélt.

„Már egészen kiskorom óta néztem a versenyeit, de hogy őszinte legyek, csak az ő teljesítménye érdekelt. Ráadásul akkor még olyan kicsi voltam, hogy sportszakmai szempontból nem is igazán értettem, mi történik. Minél idősebb lettem, annál inkább átláttam a helyzetet, mert egyre jobban belefolytam a motorsportba.”

Mivel Michael Schumacher 2013 decemberében súlyos agykárosodást szenvedett egy síbalesetben, sajnos nem tudja fia karrierjét egyengetni, de Mick elmondta, a korábbi versenyeiből így is meríteni tud:

„Manapság is gyakran nézem a régebbi futamait, hogy tanuljak belőlük. Ez például a helyes stratégiák megválasztásához is hasznos. Mert ha valami a múltban már bevált, az a jelenben is ki lehet próbálni. Számomra még ma is édesapám a legnagyobb versenyző, ezért szinte természetes, hogy ő a példaképem.”