Ami eleinte egyszerű gyomorrontásnak tűnt, arról kiderült, hogy nagyon is súlyos vakbélgyulladás, így a WTCC-ben szereplő Ficza Ferencnek az Argentínába tartó repülő helyett a kórházi ágy jutott. A műtét jól sikerült, de a magyar pilóta nem versenyezhet a hétvégén.

 

Sokáig úgy tűnt, három magyarnak is szurkolhatunk a WTCC hétvégi argentin állomásán, a gyári hondás Michelisz Norberten kívül ugyanis a Zengő Motorsport két ifjú tehetsége, Nagy Dániel és Ficza Ferenc is izgatottan készült a nagy utazásra – utóbbi sajnos hiába…

A húszéves versenyzőt ugyanis a termasi hétvége előtt meg kellett operálni, mert az első panaszai után hiába gyanakodtak egyszerű gyomorrontásra, végül kiderült, hogy vakbélgyulladása van. A műtét emiatt nem várathatott magára, és sajnos a lábadozási időszak sem egy-két napot vesz igénybe.

„Sajnos beigazolódott, hogy vakbélgyulladásom van, de szerencsére rutinműtét volt – mondta Ficza egy videóüzenetben. – A beavatkozás nagyon fájt, és még mindig nagy fájdalmaim vannak, jelen pillanatban minden egyes lépés egy óriási küzdelem, de ennél is jobban fáj, hogy nem lehetek ott Argentínában. Nagyon szurkolok a csapatnak és Nagy Daninak, remélem, jó eredményeket érnek el.”

Magyar fronton tehát marad tehát a dobogós álmokat szövögető Michelisz, valamint a második hétvégéjére készülő Nagy Dániel, aki kettőzött erővel készül a termasi megméretésre: „ Amikor pár nappal ezelőtt megkaptam emailben a repülőjegyemet, ismét elfogott egy leírhatatlan, bizsergető érzés. Ismét realizálódott bennem, hogy a vb mezőnyét erősíthetem. Az utazás különlegessége, hogy ez lesz életemben az első Európán kívüli utam, így már önmagában ettől is nagyon izgalmas a dolog.

„Eredményesség szempontjából továbbra sincsenek magammal szemben elvárások, viszont a fejemben elég sok kis apró cél fogalmazódott meg, például megtapasztalni azt, hogy milyen, amikor a kanyarbejáratnál az autó négy kerékkel sodródik, illetve a keményebb féktávokat is lesz módom gyakorolni.”