Valentino Rossi 2006 környékén  komolyan kacérkodott a gondolattal, hogy motoros sikerei után átnyergeljen a Formula–1-be – árulta el nemrég a klasszis versenyző édesapja. Az olasz maga döntött úgy, hogy marad a MotoGP-ben.

 

A MotoGP élő legendája, Valentino Rossi 2004 és 2008 között nem kevesebb, mint hat alkalommal tesztelte az F1-es Ferrari aktuális modelljét, és tempója olyan kiemelkedő volt, hogy a maranellói csapat szívesen le is igazolta volna az olasz sztárt. 2006 elején Rossi egy komplett háromnapos tesztet teljesített Valenciában, és apja, Graziano most elárulta, az akkor nyújtott teljesítményével sikerült is meggyőznie a Ferrarit:

„Valentino nagyon közel került ahhoz, hogy a Formula–1-be kerüljön, hiszen ez az egyetlen kategória, amely egy szinten említhető a MotoGP-vel. Végül azonban a MotoGP iránt érzett szeretete felülkerekedett, ezért maradt minden a régiben.”

Rossi egyébként tényleg mindennel gyors, amit motor hajt, hiszen 2006-ben nemcsak az F1-es teszteken, hanem a rali-vb-n (WRC) is kiemelkedő tempót villantott. Az Új-Zéland-ralin például az abszolút rangsor 11. helyén végzett, ezért édesapja biztos benne, hogy profi motoros karrierje után négy kerékre vált.

„Szeretne még gyors lenni raliautóval és túraautókkal is, erre azonban csak akkor fektet nagyobb hangsúlyt, ha a MotoGP-ben ismét ő lesz az egyes számú csillag” – mondta Graziano. Az édesapa azt is elárulta, hogy Valentino tinédzserkora óta már nem szól bele fia pályafutásába, mert a klasszis nagyon fiatalon elhatározta, hogy a saját feje után megy:

„Tíz-tizenkét éves lehetett, amikor egy Minibike-futamon a pole pozícióból indult, és odaszóltam neki, hogy balra pozícionálja a motort, mert úgy jobb lehetőségei lesznek az egyes kanyarban. Erre rám nézett és azt mondta: ’Apa, én tudom, mi a legjobb nekem, hagyd, hogy mostantól úgy csináljam, ahogy nekem tetszik.’ És onnantól fogva nem is szóltam bele a dolgaiba.”