Kemény ütközésük után Gary Paffettet és Mike Rockenfellert is kórházba kellett szállítani a DTM norisringi fordulójának vasárnapi versenyén. Szerencsére előbbi nem sérült meg súlyosabban, utóbbinak viszont eltört a bal lábközépcsontja.

 

Csak a szerencsének és a DTM-autók magas szintű biztonságának köszönhető, hogy nem torkollt tragédiába Gary Paffett és Mike Rockenfeller ütközése a Norisringen.

A Mercedes brit versenyzője egy biztonsági autós szakasz után próbálta megelőzni Jamie Greent, ám a két autó egy kicsit összeért, Paffett autója pedig óriási tempónál irányíthatatlanul vágódott a pályát övező falnak. A kocsi azonban a becsapódás után is lendületben maradt, és oldalról telibekapta a következő kanyarban elforduló Rockenfeller Audiját.

Már a becsapódásból látni lehetett, hogy a baleset negatív következményekkel járhat, és miután a versenyzőket kórházba szállították, ki is derült, hogy Rockenfellernek eltört a bal lábközépcsontja.

Noha Paffett megúszta néhány zúzódással, azért őt is megviselték a történtek: „Csúnya ütközés volt, de összességében rendben vagyok. Azt viszont sajnálom, hogy az autóm Rockyénak csapódott, aki meg is sérült. Remélem, hamar rendbe jön.”

Green így élte át a szituációt: „Gary az előző kör utolsó kanyarjában megpróbált megelőzni, tehát az egyenesre szinte egymás mellett fordultunk rá. Ekkor nyitottam a DRS-t, tehát kissé el tudtam húzni, így az első kanyarban elöl maradtam, és azt hittem, ezzel le is zártuk az eseményeket. De amikor a következő kanyarba be akartam fordulni, láttam, hogy hátulról jön nagy lendülettel, és épp eltalálja Rockyt. De akkor Gary már csak utas volt az irányíthatatlan autóban. Ezen a pályán már máskor is láttunk hasonlót a hosszú egyenes és a szűk kanyar miatt.”