Nagyszerűen indult Keszthelyi Vivien GT-s karrierje, a 17 éves lány ugyanis kapásból két dobogós helyezéssel kezdett az Audi R8 LMS kupasorozatban. A siker értékét növeli, hogy a DTM nyitó hétvégéjén született.

 

A hétvégén indult Keszthelyi Viven újabb nagy kalandja, aki pályafutása során először közel 500 lóerős, hátsókerék-meghajtású autókkal versenyez az Audi R8 LMS sorozatban. A kategória a rangos DTM betétprogramjának számít, és minden helyszínen két teljes értékű időmérőt és versenyt bonyolítanak le.

A 17 éves lány már a pénteki szabadedzéseken is az élbolyban küzdött, aztán a hétvége további részében is remekül helytállt. A nyitófutam rendkívül izgalmasan alakult, Keszthelyi Vivien lengyel riválisával óriási csatát vívott, oda-vissza előzgették egymást, és a magyar versenyzőt végül a harmadik helyen intette le a kockás zászló.

A második futamot az ötödik helyről kezdte, majd szintén a harmadik helyre hozta be a versenyautóját. Ennek a futamnak az egyik érdekessége, hogy a szabályok szerint a versenyzők csak a használt gumikat vehették igénybe, azaz a pilótáknak nagyon oda kellett figyelnie a gumimenedzselésre ahhoz, hogy gyorsak tudjanak maradni, és elkerüljék az idő előtti gumikopásból adódó hirtelen lassulást, esetleges defektet.

A 17 éves lány ezt is megoldotta, így hiányérzet nélkül távozhatott Hockenheimből:

„Hatalmas örömmel tölt el az első versenyhétvégén elért két harmadik helyezés. A dobogón állni elképesztő, visszaigazolást jelent számomra arról, hogy a kemény munkának és kitartásnak megvan a gyümölcse, s hogy jó úton haladok a céljaim elérése felé.” 

Keszthelyi Vivien 26 pontjával a harmadik az összetett pontversenyben, a világ legfiatalabb női pilótájaként versenyez GT-kategóriában, mostani sikerével természetesten a magyar autósport történetébe is beírta magát.