Az egész motorsportvilágot lázba hozta a nyár eleji hír, mely szerint Alex Zanardi augusztus végén vendégversenyzőként rajthoz állhat a DTM misanói futamán. A BMW-nek alaposan át kell építeni autóját.

 

Közeleg a nagy nap, amikor Alex Zanardit is a DTM mezőnyében láthatjuk egy verseny erejéig, és a BMW már gőzerővel készül, hogy megfelelően átalakítsa autóját az olasz pilótának.

Zanardi még 2001-ben szenvedett súlyos balesetet a CART-ban, amelynek következtében mindkét lábát amputálni kellett, a szívós olasz azonban nem adta fel, és speciális autókkal azóta is részt vesz különböző versenyeken.

A DTM-es vendégszereplés igazán különleges lesz számára, hiszen ebben a bajnokságban a mezőny színvonala nagyon magas, de nemcsak neki, hanem a lehetőséget kínáló BMW-nek is alaposan fel kell készülnie a megméretésre:

„Óriási kihívás elé állítom a BMW mérnökeit. Úgy kell átalakítaniuk az autót, hogy a lábamputációm ellenére is rajthoz tudjak állni. Most először fogok kézzel fékezni, korábban mindig a lábprotézishez illesztettünk egy speciális pedált. A korábbi szerepléseimhez képest ez lesz az egyik legnagyobb különbség.”

„Az első tesztet már le is bonyolítottam egy BMW M6 GT3 volánja mögött, az eredmény pedig kiváló volt. Az új rendszert a 2019-es daytonai 24 órás verseny miatt alakítottuk ki, amelyen a BMW M8-assal állok majd rajthoz. Most a DTM-ben is kipróbáljuk.”

„A verseny előtt természetesen a DTM-autóval is tesztelek majd. A javaslatom az lesz, hogy egy általam már jól ismert pályán guruljak ki, hogy csak az autóra tudjak koncentrálni.”

Zanardi bevetésére az augusztus 25-26-i hétvégén kerül majd sor Misanóban.