A Mercedes kettős győzelmét hozta a DTM hockenheimi szezonnyitója, és a stuttgartiak azért is különösen örülnek a diadalnak, mert így bebizonyították a kétkedőknek, hogy a sorozatban töltött utolsó szezonjukat is komolyan veszik.

 

Gary Paffett magabiztosan szerezte meg a pole pozíciót a DTM hockenheimi szezonnyitóján, aztán a brit versenyező a győzelmet sem engedte ki kezei közül. A Mercedes sikerét Lucas Auer második helye tette teljessé, aki a BMW-s Timo Glockot előzte meg.

A szezon előtt sokan már előre kritizálták a stuttgartiakat, mondván, utolsó DTM-es szezonjukban biztos nem teszik oda magukat igazán és nem fejlesztenek gőzerővel, az erős idénykezdettel viszont rácáfoltak a kétkedőkre. Emiatt a Mercedest irányító Ulrich Fritznek is édesebb a siker:

„Kemény csatára számítottam a hockenheimi versenyen, és az, hogy ennyire elöl végeztünk, még nekünk is meglepetés. Nagyon örülök, hogy ilyen körülmények között, az év végi búcsúnkat figyelembe véve ilyen jó eredményt értünk el, mert ezzel megmutattuk azoknak, akik azt mondogatták, hogy már nem adunk bele mindent.”

„Nagyszerűen indítottuk a szezont, és még többre vagyunk képesek. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, nem pedig azért, hogy szép csendben befejezzük a DTM-es szereplésünket. Igazán jól alakult a nyitány, és innen fogunk építkezni.”

Az idénynyitón diadalmaskodó Paffett nem is foglalkozik azzal, hogy a Mercedes jövőre már nem szerepel a DTM-ben, mindent úgy csinál, mint az elmúlt években:

„Próbálok megfeledkezni arról, hogy ez az utolsó évünk, és csak a versenyzésre koncentrálni. Ez most remekül sikerült, örülök, hogy ilyen jól kezdtünk. Kicsit meglepő az eredmény, mert a tesztekből sosem lehet messzemenő következetéseket levonni. Az első versenyig nem tudhatjuk, mi a valós erősorrend.”