Érzelmes pillanatokat élt át a Schumacher család vasárnap a Hungaroringen, apja F1-es diadala után 15 évvel ugyanis az F2-ben versenyző Mick győzött. A fiú családtagjai közül többen a helyszínén látták a versenyt.

 

Döcögősen kezdődött idén Mick Schumacher Formula–2-es karrierje, a legendás Michael fia azonban az elmúlt időszakban biztatóan lépeget előre, ennek egyik kézzelfogható eredménye pedig egy győzelem a Hungaroringen.

A 20 éves versenyző a vasárnapi fordított rajtrácsos sprintfutamot nyerte meg, amelyen azért indulhatott a pole-ból, mert a szombati versenyen a nyolcadik helyen végzett, és épp az első nyolcat fordították meg a rajtsorrend kialakításakor.

Noha a 28 körös verseny során Nobuharu Macusita végig nagyon nyomást fejtett ki rá, Mick mindig ügyesen pozícionálta autóját, így vissza tudta verni ellenfele támadásait.

A  győzelem azért is volt különleges, mert versenyét a helyszínről követte figyelemmel anyja, Corinna, nővére, Gina-Maria, nagybátjya, Ralf, valamint unokatestvére, David is, vagyis szinte a teljes család ott volt Mogyoródon.

Nosztalgia szempontjából is érdekes volt az időzítés, mert 2004-ben, vagyis 15 évvel ezelőtt épp Mick édesapja, Michael ünnepelt ugyanígy a hungaroringi dobogó tetején – igaz, a hétszeres világbajnok a Formula–1-ben győzött.

Micknek ugyanakkor így is megható volt átélni a pillanatot, ráadásul lehet, hogy ezzel jön el a nagy áttörés az F2-ben is, hiszen tavaly is az évad második felében nyújtott teljesítményének köszönhetően szerzett bajnoki címet az F3-ban.