Nem sokkal azután, hogy bejelentették: az idei Formula–1-es Brit Nagydíj betétprogramjába a történelmi F1-es autók versenyét is beemelték, a Francia GP azt tette közhírré, hogy a tavaly indult Masters Endurance Legends-sorozatnak ad helyet.

 

A Masters Endurance Legends a Le Mans-ban és más GT-versenyeken 1995 és 2012 között használt autóknak kitalált sorozat, amely nagyjából betöm egy piaci rést, mert amúgy ezen modelleknek nem igazán adódna versenyzési lehetősége.

Viszont a tavaly szeptemberben Spában megtartott első verseny sikeresen alakult, így az F1-es versenynaptárba 1990 után visszakerült Paul Ricard-versenypályán úgy gondolták, hogy érdemes a „nagyszínpadra“.

A Masters Endurance Legendsnek (MEL) ezzel már hatfutamos a 2018-as versenynaptára: lesz futam Imola, Brands Hatch, Silverstone, Nurburgring, Spa és Dijon asztafltcsíkjain is.

„Büszke vagyok, hogy a MEL megmutathatja magát az F1-es Francia Nagydíj hétvégéjén is – nyilatkozta a Brit Nagydíjra beemelt történelmi sorozatot is alapító Ron Maydon. – A Paul Ricard tökéletes pálya ezeknek az autóknak, mert kihasználhatják az egyeneseket, a technikás szakasz pedig bármely versenyzőnek nagy kihívás. Nagyszerű show-ban részesülnek majd a francia nézők.“